Sunday, June 14, 2009

tips på pocket tack:

På tisdag tror jag det är dax för ett besök hos pappa på biblan igen. Med fjärilar i magen stryker jag fingret över pocketryggar och olästa kapitel och försöker noggrant välja ut typ 6 stycken, och därför tänkte jag att ni snälla, snälla kunde ge mig lite sommartips? Alltifrån tunga till lättsamma saker mottages tacksamt.
.
För att se lite av vad jag redan läst går det bra att klicka på labeln "böcker" nedan.

20 comments:

Underlandet said...

De i Utkanten älskande av Johanna Nilsson

TRÄNINGSLYCKAN said...

Nu vill jag sjunga dej milda sånger av Linda Olsson.

Beatrix Vnunk said...

Vad som helst av Paulo Coelho, kanske? Hahaha. Svårt att tipsa andra, men kolla de med högsta betyg i min bokhylla på boktipset! Trevlig sommar!

It´s all about me said...

Paulo Coelho eller Liza Marklund kanske? HAHAHA!

Tack för tipsen hörrni! Och jag ska spana in Beatrix bokhylla right away!

FLER TIPS? :)

Majsan said...

Jag har precis läst Människahamn av John Ajvide Lindqvist...
Bästa boken jag läst på länge!!!! Tror du skulle gilla den Anna:)

Majsan said...

ups MänniskOhamn

Nadia said...

Håller på med historikern av Elizabeth Kostova. En riktig tegelsten men underhållande och välskriven.
Varför inte americanos av magnus linton? En samling reportage från Sydamerika som iofs funnits i pocket ett bra tag så du kanske redan har läst den?
Om du gillar reportageböcker kan jag förövrigt rekommendera Olja av Gunnar Lindstedt.
Riktiga feelgood böcker är ju även Damernas detektivbyrå-serie. Lämnar inga djupa och bestående intryck men är perfekt underhållning för stunden.

It´s all about me said...

Människohamn har jag tänkte läsa LÄNGE, its a must!!

Är inte så mkt för reportageböcker, men man vet ju aldrig. helt klart bra tips som ska checkas ut! Americanos har jag INTE läst!

Damernas detektivbyrå har jag läst en av, och har en oläst hemma faktiskt (gratis ex), väldigt lättsamma böcker. Påminner om En Halv Gul Sol jag läser nu...

tack för alla tips, tar tacksamt emot ääännu fler! :)

Kikan said...

Hur var det, hade du läst Boktjuven? Om inte så är det en helt fantastisk bok. Annars gillar jag Peter Robinsons böcker. Börja med En ovanligt torr sommar, den fick mig att fastna för hans deckare.

Nadia said...

Jag älskade Oscar Waos korta förunderliga liv av Junot Diaz. Fantastisk släktroman. Vet dock inte om den finns i pocket ännu.

Jonathan safron foers "allt är upplyst" tyckte jag var både fantastiskt välskriven och otroligt rolig.

En annan favorit är despoternas maskerad av moses isegawa. Påminner en aning om en halv gul sol men är bättre tycker jag.

Doktor romand av emmmanuel carrere är en kort, lättläst och superintressant dokumentärroman om en fransman som levde ett helt liv i lögn och för att undkomma dess konsekvenser mördade hela sin familj.

Kvinnan med de vackra händerna av Hanne vibeke holst som åker jorden runt för att intervjua kvinnor om deras levnadsöden är också mycket läsvärd.

It´s all about me said...

Himla bra tips, tjejer! Den enda jag läst av de senaste två tipsen är "allt är upplyst", fast helt ärligt läste jag inte ut den för jag tyckte den var lite seg... hans andra bok, "otroligt högt" eller vad den nu heter, var däreot fin.

Pumita said...

Färden genom mangroven av Maryse Condé och Påskön av Jennifer Vanderbes.

Miss Baglady said...

Å Joyce Carol Oates Dödgrävarens dotter är såå bra. Läs!

It´s all about me said...

jag tycker INTE om Joyce Carol oates för fem öre! MEN, ett tips är ett tips, och jag kan alltid ändra mig! Den ska spanas in! TACK!

BRA tips Pumita, tack!

Beatrix Vnunk said...

Typ ps! Jag måste också plussa för Historikern. Den var så pass bra att man inte ens brydde sig i att den helt tappade på slutet. Framför allt får man en oerhörd lust att resa i östeuropa.
Människohamn trodde jag att du hade läst - den kommer du att älska. Hans absolut bästa. Så jäkla välskriven.
DS!

It´s all about me said...

Det är nästan så att jag inte vill ha Människohamn läst så bra den verkar vara :D Den SKA införskaffas asap! Om inte genom biblan så köper jag den. Historikern lockar nu också.

Kom på att jag har BLONDE hemma av Joyce Carol Oates oxå som jag inte har läst men satt upp på "Must read" listan. Den lär ju ta 100 år. Sen har jag ju typ 30 olästa men de flesta känner jag inte för att läsa nu ändå...

Jättebra tips och OJ vad mycket det finns att läsa, blir helt vimmelkantig!

Nadia said...

Vissa författare gillar man bara inte . Jag har också extremt svårt för Joyce Carol Oates, har läst rätt många böcker av henne och tycker bara att hon är grymt överreklamerad.
Men, men...man kan ju inte gilla allt! :)

It´s all about me said...

Man kan ju inte göra det, nej! Har dock inbillat mig att Blonde är en Must Read, men vi får väl se...

petchie said...

Jag fick jättekonstiga mardrömmar av Blonde!!! Vet inte om det egentligen var bokens fel eftersom de fortsatte efter jag läst ut den... Men annars har jag gillat JCOs andra böcker.
Kul att du fick så många boktips! SJälv läser jag en bok om Iran just nu, helt av en händelse precis när det har varit val där. Shirin Ebadi som vann Nobels fredspris för några år sedan - fascinerande självbiografi, speciellt i och med den senaste veckans händelser.

It´s all about me said...

Mardrömamr av Blonde! Ursh! Nu vågar jag inte läsa den :D :D

TACk för ytterligare tips, mycket bra och aktuellt.