Tuesday, June 30, 2009

Nu har jag läst ut Människohamn:

...och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om slutet. Det kändes lite som att det blev en annan bok mot slutet, lite av en annan känsla, lite väl...jag vet inte. Så sammantaget tror jag nog att jag gillade Låt Den Rätte Komma In snäppet bättre ändå, om man räknar med Människohamns slut. Om man tar bort slutet, kanske jag gillar Människohamn bättre. (Måste man ens jämföra?)
.
Oavsett så tycker jag att John Ajvide Lindqvist är en fullkomligt lysande författare. Jag ska läsa allt, allt, allt av honom. Lyckligtvis har jag Pappersväggar hemma i bokhyllan, som förvisso bara består av noveller (gillar inte sånt egentligen), men den ska läsas vid tillfälle. Nu ger jag mig dock inpå nästa tips från en av mina bloggläsare; De i Utkanten Älskande.

8 comments:

Underlandet said...

You'll love it!

It´s all about me said...

We'll see! :)

Weronica said...

Snart ses vi och det skall bli sååå kul :)
Vi kan cykla runt, gå låååååånga promenader, mysa med vin på balkongen, grilla, sitta nere på hamnen osv :D
Ta med kamera !!!!

Kikan said...

Jag har faktiskt inte läst något av honom, brukar vara hopplöst efter. Läste exempelvis Milleniumtrilogin typ ett år senare än alla andra tror jag :)Men nu blev jag riktigt nyfiken. Kram Kikan

It´s all about me said...

Weronica: JA; JIPPIE!!! Låter perfeeeekt!

Kikan: Det ä väl helt ok, då kan man ju läsa sånt som många andra redan läst och recenserat :D

Jag har bara läst bok 1 i Milleniumserien, var inte så överdrivet imponerad så jag har inte läst fler.

Hanna B said...

Nu har jag hittat hit igen! Jag har även läst Hanteringen av odöda som jag knakse mer gillar i efterhand än när jag just läst den!

Beatrix Vnunk said...

Vad tror du om Människohamn som film? Projektet verkar nästan omöjligt... Det ska bli spännande.

Pappersväggar är riktigt bra (jag är inte heller så förtjust i noveller). Bäst av allt - den sista novellen fyller i princip halva boken och är en fri fortsättning på "Hanteringen av...". Och superbra!

It´s all about me said...

Beatrix: Ska Människohamn bli film?!?!? Eller var det bara en tanke? Håller med om att...HUR ska det gå? fast Låt Den Rätte Komma In tog ju bort ca 50% av handlingen, så de kanske gör samma med Människohamn. Frågan är bara vad som då finns kvar.

Hanna B: Welcome back! :D Den boken ska jag oxå läsa!