Thursday, March 26, 2009

It´s all about ytterligare en Studie:

"Mycket sol minskar propprisk
2009-03-24

Mycket sol kan ge kvinnor 30 procents minskad risk för blodpropp. Det visar en ny svensk studie.
..
40 000 kvinnor har deltagit i studien, som genomförts på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och Universitetssjukhuset i Lund. Bland kvinnorna som solade mycket var risken 30 procent lägre att drabbas av blodpropp. Risken ökade också generellt under vintern, med hela 50 procent, uppger Sveriges Radio Ekot i Malmö...".
,
Jag fortsätter med en till artikel, eftersom den är inne på samma typ av ämne. Jag börjar bli väldigt trött på alla undersökningar hit och dit, sola inte för det ger cancer, sola för det minskar risken för blodpropp, ät inte fett, ät fett. Vad hände med sunt förnuft? Kan inte alla dessa pengar läggas på andra saker än ständiga undersökningar?

5 comments:

Anonymous said...

Eller hur!! Jag blir så frustrerad på alla dessa undersökningar som gör att folk glömmer det väsentliga - sunt förnuft!!!!!

It´s all about me said...

Vi är SÅ lättlurade och lättpåverkade, det är läskigt...Iallafall svenskar; vet inte riktigt hur ni är med den saken i Finlandia:)

Anonymous said...

Jag skulle nog våga påstå att det är på samma nivå här! :)

delinda said...

guapa!kan du mejla mig din adress igen på delinda@mail.com? kramar

Anonymous said...

Och nu läste jag precis att man inte ska dricka varmt te utan helst med mjölk i för annars kan man få strupcancer. Suck... tills jag läste lite vidare och insåg att det är om man dricker skållhett te och för fort!!?
Sunt förnuft låter det ju som faktiskt (även om jag inte hade kunnat gissa på cancer men iaf bränd tunga / gom!!).
Trevlig helg!