Monday, March 30, 2009

It´s all about the Office:

Jag glider in på kontoret efter en omväg i solen (jag går alltid till och från jobbet, utan omväg är det strax under 3,5 kilometer enkel väg) och solen strålar in genom de glasfönster vi har från golv till tak, jag låser upp mitt skrivbord och kopplar in laptopen, langar in matlådan i kylen och hoppar över kaffet från de nymalda bönorna idag och fyller upp glaset med bubbelvatten istället. Allt är tyst och lugnt medan jag öppnar mailen och liksom...skäms, när en äldre herre kommer förbi för att vattna blommorna, ler och tittar ner i golvet medan jag undrar hur det kommer sig att jag egentligen sitter här. Är det verkligen...jag? På ett kontor?
.
Jag printar dokument åt VD:n och arkiverar möten åt marketing, letar information åt juristen och bjuder in folk till möten, svarar i telefon och försöker förstå instruktioner på danska och får ett nytt projekt på tio timmar i veckan resten av terminen, med kontrakt och anti-corruption som passar juridikstudier jättebra och...är det verkligen jag? Egentligen? Jag som vill vara ute i naturen och skriva min bok och får myror i benen av att sitta för länge. Är det verkligen jag som sitter och läser igenom medicinska nyheter, trippar fram på små svarta skor och ler medan jag hello how are you:ar hit och inga spörsmål just nu:ar dit.
.
När jag var yngre ville jag alltid jobba på kontor, för det kändes så fint. Nu drömmer jag mest om att få vara på landet, ute i naturen och göra något som känns...nödvändigt. Något som känns mer...verkligt.
.
(Samtidigt spelas en låt upp i mitt huvud medan jag skriver det här; the grass is always greener on the other side...)

6 comments:

TORGNYSDOTTER said...

Men vet du, jag tror att du har rätt, för varje år klokare man blir vill man göra något handgripligt. Det är nog inte gräset som är grönare.

It´s all about me said...

Jo, det kanske är så. Åh. Någonting måste göras!

sakomsolen said...

Nena, vad ljuvligt att vi båda har Boliviakopplingar! Har du varit där?
Se castellano pero no hablé en como un año o más - det är rostigt nu! :D

Om du går in på umu.se sitter det en brud till vänster med en laptop i knät - det är jag. :) man kan klicka vidare till några fler bilder och en kort intervju också.

It´s all about me said...

Jag har varit i Bolivia, ja! Hälsat på släkt o sådär. Min familj bodde där ett år, mina småsyskon gick i skola där...

Mer skrivs i din blogg.. ! :)

sakomsolen said...

Hihi! Javisst jag hojtar om jag vill träna, men känns rätt inaktuellt just nu. Inte en spanska-period av livet, men snart är det nog dags att ägna fokus till det igen.

Så kuul med Bolivia alltså! Jag har varit där tre vändor, första gången 2005 och då var jag bara där i två veckor, var del av en grupp som uppmärksammade jordfördelningen/jordreformen från -52 inför presidentvalet. 2006 åkte jag tillbaka i ett utbyte mellan samer och bolivianer, då var jag där en månad. Senast jag var där var förra sommaren då jag for dit ensam för att hälsa på vänner, en månad också den gången. :) Jag har mest varit runt La Paz och Cochabamba, men farit runt en del. Inte till saltöknar och ingen djungel än dessvärre. Vars bor din släkt?

Så kul om du blir Umebo! Då ska det yogas! Och jess, det är jag med kort hår. :D

It´s all about me said...

kommunikation flyttat till Mail.

I just love getting new blog-contacts som man har massor gemensamt med!