Monday, March 30, 2009

It´s all about Suavemente:

Efter ett hårt body pump-pass tog jag en timmes powerwalk och lyssnade på P3-reportage från Rumänien. Lagom lättsamt och trevligt sådär, med tillbakablickar från Ceausescu's tid (jag minns avrättningen av honom och hans fru som jag såg på tv). Mitt i reportaget slängde de in en låt med Elvis Crespo, nämligen hans hit Suavemente (klicka här för att se videon) som vi dansade oss svettiga till hundratals gånger det året jag bodde i Spanien, mina arabiska lägenhetskompisar och jag. Suavemente, besame...en glad merengue av en puertoricansk sångare som fick mig att längta till Puerto Rico ännu mer, trots att ingen jag kände där någonsin skulle spela hans låt. I vilket fall var jag tvungen att lyssna på låten igen när jag kom hem idag eftersom det var åratal sedan sist, och videon är helt otrolig. Den som har koreograferat den borde få pris alltså, och den som för det första orkar kolla på hela och dessutom inte drar på smilbanden en enda gång borde få ett annat pris.

11 comments:

sakomsolen said...

du har mail! :D

Underlandet said...

Maste leta upp videon pa youtube genast!

Haller med om laten forresten. Den ar aven en given pa min "springmusik"-lista i iPoden (fast jag aldrig lyckas ta mig ut och springa, men intentionen finns...)

It´s all about me said...

NEJ, MAN BEHÖVER INTE LETA!! Klicka bara på mitt inlägg, på ordet SUAVEMENTE. Jag hade gärna lagt in videon i bloggen men det funkade liksom inte...

Underlandet said...

Moahahahahaaaa jag dööör!
Vilka videotricks!

It´s all about me said...

eller hur, HAHAHA!!

Spännande om folk orkar kolla och please do so om ni vill få ett gott skratt - varesig ni kan spanska eller ej!!

Den där Jenny said...

Ja, jisses, den här har man verkligen DANSAT till!

It´s all about me said...

Jenny; åh, en till som dansat sig svettig till the Sweet Tones of Crespo! Underbart! Har du sett videon? You like? :)

Den där Jenny said...

I like! Det finns inget som kära 80-talet (hos somliga kom det tidigt, hos andra senare).

It´s all about me said...

...och i Latinamerika är det åttiotal förevigt. Härligt.

petchie said...

Ojoj, har du läst skandalen om Elvis Crespo...? Såg det först på http://speakingboricua.blogspot.com/ och googlade det... Men låten är bra, det var länge sedan jag hörde den men har också en massa minnen från låten + spanska kompisar! Ska kolla in videon..

It´s all about me said...

VA! SKANDALEN!?! Jag ska läsa den nununu..!