Tuesday, March 31, 2009

It´s all about Details from a Home:

Petchie har fotat details from a home och tyckte att vi andra kunde göra ett liknande inlägg, så här kommer mitt bidrag. Dock bor jag ju i en etta så variationen blir ju inte så stor, men här är iallafall några av mina saker som har hängt med ett tag och betyder något speciellt:

En ganska liten tavla jag köpte på Dominikanska Republiken -99 då vi hade betalat en enarmad chaufför en hel dag för att ta oss runt till genuina ställen. Tavlan är målad på återanvänt tyg - på baksidan kan man se en fotbollsspelare.

Ett förstorat foto jag har i hallen, från Culebra (en ö utanför Puerto Rico). Fotot är från år 2000 och två av de jag campade med där sitter på en övergiven pansarvagn. Det som fick mig att ta fotot var att färska spår ledde till pansarvagnen, som ett häftigt sammanträffande. Min första resa till Culebra sitter i mitt minne föralltid. Det var speciella dagar fyllda av vänskap, kärlek och äventyr.

På badrumsskåpet står en stor snäcka jag hittade på stranden på ön St. Croix år 2001 då jag var på en veckas kryssning i Karibien genom jobbet som assistant travel manager för NCL. Dagen på St. Croix är ett av mina bästa minnen från den veckan. Vi badade bland nålfiskar och hängde på en strand mest hela dagen. Bredvid snäckan står en "huvudmassör" (vill inte skriva ut det snuskiga spanska ordet) jag köpte på gatan Florida i Buenos Aires av en gatuförsäljare för typ 15 spänn - och tyckte det var skitdyrt.

Jag har även en glas-skål i köksfönstret med sand från ön Culebra och snäckor och korall från Puerto Rico och den karibiska ön Antigua. På Antigua finns en strand fylld av enbart fina snäckor och ingen sand. I skålen ligger även en gräshoppa av vasstrån flätad av en man på St. Lucia som jag gav en dollar för 2001.

I gardinstången i köket hänger mitt vindspel från Buenos Aires. I sommar ska den hängas ut på balkongen igen!

En kruka från Cusco, Peru, jag har i fönstret. Det är nästan ett måste att köpa en sån om man är i Cusco. I Peru var jag med mamma och två småsyskon över nyåret 2004-2005. Den 1/1 gick vi upp klockan 05 och åkte till Machu Picchu.

Hösten 2007 fick jag 10 röda rosor av M - de enda köpta blommorna jag fått av honom. Jag blev så rörd att jag grät. Annars har jag fått många plockade blommor samt gröna växter. Blombuketten sitter torkad instoppad bakom vattenledningen i köket.

Salt och peppar-kar från Happystore.se. M önskade sig sånna i present, och det tyckte jag var så gulligt att jag köpte en uppsättning till mig själv också. Dulce amor.

En handgjord pläd över en inka-kalender (hoppas innerligt att den inte är upp och ned nu...) jag köpte för 40 soles (40 kr) i Peru. Den är ganska stor och hänger i min hall på väggen.

Det här är en teckning som är med mig var jag en flyttar. Min vän Lissa från Puerto Rico ritade den till mig då jag fyllde 20 (år 2000) och på baksidan står en dikt. Den här teckningen representerar så mycket vänskap och kärlek som jag aldrig glömmer och är en av de saker som betytt mest för mig någonsin. Lissas familj öppnade sitt hem för mig och lät mig bo där när jag ville och tog hand om mig. All kärlek till familjen Alejandro!

15 comments:

underlandet said...

Vilket inlägg! Underlandet likes this.

Ska ta itu med ett sånt i helgen, påminn mig please om jag glömmer :)

It´s all about me said...

I sure will.. :)

TRÄNINGSLYCKAN said...

Fina saker du har och allting känns verkligen som DU! Gillar då det blir personligt i hemmet!

It´s all about me said...

Ja, de är väldigt mkt jag! Har mer saker som betyder mkt men ville inte trötta ut er helt..;)

sakomsolen said...

jag ryser av att läsa. så viktiga fina minnen och känslor!

petchie said...

Jättekul att du också hängde på! Det är ju de där småsakerna (ibland lite större) som gör ett hem!! Jag är materialist på det sättet - skulle inte kunna vara utan mina älskade minnen...
Kan du tänka dig, jag har varit på playa Flamenco 3 ggr och aldrig gått och tittat på pansarvagnen! La próxima vez!
Jag gillar inkakalendern, härliga färger!
Förresten, skulle du rekommendera en kryssning? Vi är så anti-kryssning men alla puertoricaner säger att det är det bästa sättet att se de andra öarna och jag är inte jättesugen på att sätta mig i ett litet flygplan (det räckte med en flygresa från Culebra till Fajardo för min skull och jag är egentligen inte flygrädd)...
Kram

It´s all about me said...

Jag skulle HELT KLART rekommendera en sån kryssning. Nu fick jag den ju gratis och "jobbade" under veckan med att tex ha middag med guvernören för Trinidad o hans familj, bjuda på skumpa och sånt jäääääättejobbigt :) Men helt klart; En sjudagars är toppen, med all inclusive... superbra mat på alla sätt, roomservice ingår i hytten (förutom att man såklart lämnar dricks) och det allra, allra bästa är att man har en heldag på ungefär 5 öar - och faktiskt hinner man med mkt på 8h eftersom öarna är så små! På St. Lucia tex hyrde vi en taxichaufför för hela dagen som tog oss till ALLA Sevärdheter, sen på slutet av veckan var vi helt slut... (sista stoppet var St. Thomas) Sammantaget rekommenderar jag det absolut, jag håller med alla boricuas i denna fråga. Sen kan man ju ta en extra resa i framtiden till den ön man vill utforska mer, tex St. Lucia... Helt klart en ö som är helt otrolig, med både levande vulkaner, the pitons, regnskog och annat.

petchie said...

Tack så jättemycket för tipsen! Jag har varit så tveksam till kryssningar men det är klart, man kan ju försöka undvika de värsta turistfällorna! Ska absolut kolla upp det!
Jag har själv varit på fin cocktail i Port of Spain i Trinidad, på den europeiska kommissionens ambassadörs residens. Fick ansvaret att sätta upp de europeiska flaggorna i bokstavsordning - inte det lättaste eftersom det är enligt namnen på de inhemska språken (alltså Suomi och inte Finland osv)... Men kul var det att dricka champagne och konversera med diplomater ;-)

It´s all about me said...

Härligt!

Själv har jag inte varit i Trinidad, tycker att engelskan var himla svårt att hänga med i när jag var middags-värd där på kryssningen, hehe. Men så var jag 20 bast då oxå, kanske lite mer kunskap nu ett gäng år senare. Vad vet jag.

Jag jobbade för NCL, och på helgerna var jag kt ombord på Carnival då jag jobbade som wedding coordinator. Personligen föredrar jag CARNIVAL isåfall; himla mysiga kryssningar! Har dock bara varit den där veckan på NCL eftersom jag annars jobbade i Guaynabo på kontoret...NCL är säkert billigare.

Sen går de ju till olika öar olika perioder, så passa på att välja nån bra! :) Och att St. Lucia ingår är verkligen ett tips!!

Emmama said...

Salt och pepparkaren var ju jattelika mig och M! :) Sana skulle vi ju ha!
Kram!

It´s all about me said...

Emmama: någon i din närhet kan ju köpa dem på happystore.se, de kostar typ 55kr (+ porto!) Skitsöta!!

annah said...

shit vad mkt underbara saker! o så personliga! I like ! På tal om karibien, har du varit i aruba?? ett resemål jag fastnat för o gärna vill besöka...

It´s all about me said...

Annah: Tack! Nej, har inte varit på Aruba...men jag känner såklart till alla öar i Karibien och Aruba lär vara superfint och ha en av de bästa snorklingsställena i världen. Skulle lätt vilja åka dit!

Tess said...

Åh!
Jag gillar dina saker. :)
Huvudkliaren før øvrigt fick du billigt, jag betalade 150 spænn tror jag før en i julas.. :S

It´s all about me said...

150spänn! fast det var väl i Norden? I Argentina är saker liksom 10 gånger billigare;) Den är ganska skön, köpte en åt M oxå:)