Thursday, March 05, 2009

It´s all about Peluquerias:

I morgonpasset på P3 idag är kändisfrisören Bobby på plats, ni vet Linda Rosings kompis, som...jag inte gillar (se bild) Inte för att jag känner honom, men jag har varit hos frisören en enda gång i Sverige och då tog han (som jag då inte visste var han) en snabb titt på mitt hår med avsky och urshade sig över färgen. Sedan satte han en praktikant på att fixa till det, och hon drog och slet och färgen såg likadan ut efteråt, förutom att hon hade använt både hårspray och vanlig hårfön (two big no-no's för krulligt hår; något en annan person på samma salong hade lärt mig precis innan, vilket jag iochförsig redan visste, men ändå). Innan den här gräsliga toningen/färgningen klippte alltså en annan frisör hos Bobby mig, och det blev väl okej för stunden - förutom att mitt hår aldrig har blivit längre igen sen dess - hon klippte en dm men ville egentligen klippa mer. Jag fattar alltså inte varför folk frivilligt går till frisörer och lägger ned tusentals kronor på saken.
..
Sedan dess har jag inte vågat sätt min fot hos en frisör annat än för att köpa hårprodukter (senast förra månaden köpte jag JOICO-produkter för 600 spänn, men det var för att en kompis som är frisör fixade allt för inköpspriset till mig, annars skulle jag aldrig varken haft råd eller lagt pengarna på det).
.
Jag har även varit hos frisören en enda gång utomlands. I cochabamba, 2.600 meter över havet i Bolivia, av alla ställen. För 20 (eller om det var 40?) bolivianos (motsvarar samma summa i sek) skulle jag göra röda slingor hos frisören min syrra hade gått till några gånger. Jag blev lätt rastlös av att sitta och läsa gamla sydamerikanska blaskor med folie och blekningsmedel i huvvet som sved, och inte var det speciellt skönt att få huvudet sköljt i kallt vatten från hinkar (vill du ha håret tvättat får du ta med eget shampo och balsam). Slingorna höll väl i ungefär en tvätt, men å andra sidan var det heller inte så dyrt och frisörskan var snäll.

Jag kommer fortsätta klippa och tona mig själv, och därigenom spara både tid och pengar som jag kan lägga på andra saker - så som till exempel 5 nya spel till mitt Sega Master System som jag ska hämta ut idag från Tradera, jippie!
.

14 comments:

egon said...

Det ÄR svårt att hitta en bra frisör. Själv kör jag med samma frisör som jag gått till sen jag gick i åttan...! Hon är den enda någonsin som faktiskt gjort mitt hår snyggt. Eftersom jag har så tjockt hår kan man inte klippa det utan måste skära. Det går ju tyvärr icke att göra själv :) Däremot så köper jag alltid bra färg hos henne och färgar själv, för hon tycker det bara är dumt att jag ska betala henne dyra pengar för något jag lika bra kan göra själv.

Har dock en känsla av att om hon hade varit frisör i Sthlm hade hon inte sagt samma sak...

It´s all about me said...

Jo, men som Bobby också sa på P3 har de flesta rakt hår här och det är det frisörerna är vana att klippa. Men mitt burr då? Jag har grova hårstrån och krullkrull (you know) men numer tunt hår..well, jag förstår att det är svårt, men ska man slösa pengar och hår då på massor av frisörer tills man hittar rätt, istället för att skita i allt? :) Skära själv låter dock svårt, men då ställer jag mig frågan...hur lyckas de KLIPPA hår i Bolivia där alla har tjockare hår än typ alla svenskar? Fast det kanske inte blir så snyggt, förresten...

TORGNYSDOTTER said...

Alltså, jag tycker att han är så obehaglig att se på så jag får rysningar. Den där munnen. Usch.

It´s all about me said...

Men eller hur!

Och tänk dig honom pillandes i ditt hår...

egon said...

Det roliga med munnen är ju att han och Lindas anknäbb växte fram i symbios så att säga.

It´s all about me said...

Egon: HAHAHAHAHA!

Murmel said...

Jag älskar Joico!!!

Fick ju i födelsedagspresent av Anna.

Jag ska lägga in lite slingor i håret hade jag tänkt. Ska prova ut senare idag kanske.

Kram

It´s all about me said...

Jag KÖPTE av Anna :)
Men jag har inte samma som du, jag har repair, du har för normalt hår :) Och jag var ju med när du fick. Mina luktar frukt, smarrigt!

See snart murmel??! Kram.

Nadia said...

är man krullig som en pudel (vilket jag är) så är det inte bara svårt utan grymt svårt att hitta en frisör som k a n klippa ens hår.
Jag har många mardrömsminnen från frisörsalonger,därför chansar jag aldrig numera utan går alltid till samma tjej som klipper mig.

It´s all about me said...

Men eller hur, hej fel land för krulligt hår!! I hear ya Nadia!! De verkar inte fatta heller att krulligt hår är TORRT hår och kan inte ha samma produkter som rakt hår!

delinda said...

sv: tack guapa ;)

ja det supersvårt att hitta frisör, min bästa flyttade utomlands haha. fixar mkt själv men nu håller syrran på utbilda sig. du får gå till henne sen hehe ;) besos

It´s all about me said...

Om din syrra blir expert på krulligt så visst! :) Besotes.

Murmel said...

usch asså jag spyr av att se hans fula ansikte. guägh!!!

It´s all about me said...

Murmel: Me too, ångrar nästan att jag satte in den där bilden, nu måste jag skriva massa fler inlägg för att jag ska slippa se den varje gång jag öppnar min blogg, haha!