Sunday, March 29, 2009

It´s all about badrum, badrum:

Sådär ja, nu pratar vi inte mer om högskoleprov, utan istället om att vi var på Bauhaus idag för att spana in hur M:s badrum ska bli. Vilket golv, väggar, dusch, färger och stil. Himla kul faktiskt, att stå och mäta och skriva, tänka på hur det blir snyggast, bäst och mest praktiskt, för att det ska vara lätt att göra rent men ändå vara en schysst investering. Jag har liksom inte fattat ännu att han faktiskt köpt en lägenhet (något jag bara lite snabbt skrev om i ett inlägg längre ner) som kommer bli finfin!
.
Har någon supertips så mottages de gärna.
.
Vuxenpoäng - check!

12 comments:

annah said...

verkligen roligt att planera o sådär. skulle den helrenoveras eller?

It´s all about me said...

japp, den ska totalrenoveras - allt ska bli nytt! :)

Sussie said...

Ett tips är att bläddra i en massa tidningar o iaf få reda på vad man inte vill ha. :)
Kul att göra badrum, ja.

egon said...

men vad kul! det enda tipset jag har, men ack så viktigt, är att välja "neutral" inredning. sådant man tycker är snyggt men som faktiskt ska kunna hålla i mååååååånga år. så man inreder (även i badrummet) med sånt man lättare byter ut, inte själva kaklet t ex.

It´s all about me said...

jo... så tänker vi ju redan; kollat i massa tidningar samt på bilder på nätet, både genom försäljare och t.ex. hemnet för inspiration. Och självklart ska det vara neutralt med något som håller; som både är praktiskt och bra vid försäljning och inte beroende av "trender" (M och jag har ingen koll på trender i vilket fall, inom något område)

Tänkte mer om någon har specfifika tips, typ leverantör, ett speciellt kakel eller tips som "ha inte vitt golv för det blir förstört", slitage 5 är ett måste för golv även om de säger att 4 är okej osv... som ni märker har vi ganska ok koll, men bara i teorin.

Tanken hittills är: mörkt golv, vita stora kakelplattor och typ svarta kakelplattor vid dusch och ev handfat och toalett. Neutralt och praktiskt.

egon said...

Fattar, låter som sagt som att ni har rätt schysst koll! (ang trender osv - där har man ju tyvärr inte så stort val då utbudet hos leverantörer anpassar sig efter rådande standard som just baserar sig på rådande trender). I alla fall, jag skulle inte ta för mörkt på golvet - allt damm och skit kommer synas. Samma sak vid dusch osv. Sånt syns mycket mer på mörkt kakel än på ljusare. Vi har t ex en mörkare fondvägg i vårt badrum i kakel (ej valt själva...), och det är där all skit syns. Inte på det vita kaklet i resten av badrummet. Samtidigt så kan det ju vara snyggare med mörkt, så det är ju en avvägningsfråga.

It´s all about me said...

Vi har kollat på typ...gråaktigt golv? Bra tips med att inte ha för mörkt! Detta ska framföras till M snarast! :) Samtidigt får man inte ha för ljust eftersom det blir slitningar där man går mkt efter ett tag på vitt...

Självklart går leverantörer efter trender, men de har alltid basic och standars oxå:)

egon said...

Grått kan nog vara riktigt bra faktiskt. Dessutom är det SNYGGT! Lycka till, meddela resultatet sen... :)

Maja said...

Åhh va kul att Martin äntligen fått köpt sig en lägenhet:) vart har han köpt nånstans?

Ha en underbar Måndag:)

Kram

It´s all about me said...

Egon: vi har snackat igenom saken och jag tror det blir nån sån mellanfärg!! Jag fotar resultatet sedan, men det lär dröja...han har inte ens fått tillträde till lägenheten än, det kan dröja 3 mån till..! Och efter det är det kök och resten som ska fixas :D

Maja: Ja, jättekul! :) Förorten, förorten...mkt mer prisvärt än i stan, en hel trea högst upp med balkong för ett pris som man inte ens kan få en etta för i ens mina trakter! :)

Hanna B said...

Åh vad roligt, vi ska också totalrenovera vårat och kollar med bekanta om bra tips på hantverkare. Ett litet tips är att ha så stora plattor i duschen (speciellt på golvet) för att undvika många fogytor. Mosaik t ex är helfel. Min far föreläste för mig om detta så sent som i förra veckan, haha.

Lättast att skaffa idéer är som du skrev hemnet och kolla i kakelbutiker tycker jag. Det är skitsvårt att bestämma sig men ack så kul :)

It´s all about me said...

Hanna: Ja, vi måste oxå ha hantverkartips, det hade jag glömt! Träffar du på någon = please let me know! I´ll do the same. Stora plattor = bra tips. Vi hade nog tänkt så stora som möjligt överallt, men inte just på väggen i duschen - bra tips dock, det beaktas och analyseras och har med all säkerhet stor poäng!! Mosaik har vi redan valt bort, vilken tur! :)

Kul, ändå. Du får gärna visa du oxå vad ni kommer fram till och hur det blir!