Saturday, March 10, 2007

Bienvenido, presidente Chavez!

.


Efter att inte ha lyckats klämma oss in i fyra förbipasserande tunnelbanor med träsäten, där folk stod packade som sillar och flera stycken till och med hängde utanför så att dörren inte kunde stängas men tåget åkte ändå, kom vi efter mycket svett och trängsel fram till slutstationen Primera Junta. Hugo Chavez var på besök, Venezuelas president alltså för den icke insatte. Det var nära att vi missade att det var idag han skulle hålla tal på fotbolls-stadion, jag såg affischerna längs kongressen då jag var på väg hem efter att ha handlat mat, någonstans mellan duvan som höll på att flyga rakt in i mitt ansikte så att solglasögonen trillade av och en fet person sparkade iväg dem, och vår kära port där vakten alltid har satt upp en skylt med "kommer strax"/"är och samlar sopor"/"är i hallen"/"är inte här".
Stadion var full. Ibland vet man inte om det handlar om en politisk sammankomst eller om det är karneval. Bland alla mina fördomar trodde jag någonstans att allt skulle gå vilt och blodigt till i Argentina, att folk skjöts och släpades runt av poliser. I själva verket går människor runt och säljer läsk och nötter, de står armkrok och sjunger, slår på trummor och ler. Så var det även denna gång. Tårarna rann både här och där när nationalsångens toner flödade ut över folkmassan (libertad!), rösten sprack när det hölls tal om kvinnors rätt, och när självaste Chavez steg ut på scenen och Ylva och jag hade lyckats ta oss upp på en läktare, viftades det med flaggor och banderoller överallt. Stämningen var så att säga total. Tanter hurrade och skrek, folk fnissade när Chavez sa att Bushs ordföråd bestod av 600 ord och att allt han säger låter som en Lpskiva som hakat upp sig. Ungefär mellan Latinamerikas historia, viva Fidel Castro och revolution, smet vi ut från stadion och åkte hem.
................................SER LIBRE, O MORIR!

8 comments:

Anonymous said...

VILKEN GREJ! Skulle har sålt både far och mor för att vara där bland folk massorna och lyssnat på senor el presedente Chavez, skulle inte fattat skit:/ nä nä jag tar det tilbaks kanske ett ord på tio hehehe. Med lite lite tur så kommer senor Fidel att hålla tal i stadion nästa gång:) skojar men tänka va häftigt det vore,,själv skulle wet my pants,no shit alltså. Respect chicas, hugs / B

anki said...

Fin rosa himmel på kortet överst! :) Huh för duvor som flyger en i ansiktet! :(

annaluna said...

B- HAHAHHA, du är för rolig!!!!!!!

thebeverlyhillsgang said...

CHávezponken!!!!!aaaaah du såg min man!!!!


guud va spännande i wish i had been there.. instead i got pregnant on my party.... (see the pic and you'll understand;)....


puss /Brendis

Sus said...

Jag tycker att han är så cool som slänger skit på Bush. :) Han sa ju nåt tidigare att det luktade krutrök efter att Bush hade varit på besök nånstans, eftersom djävulen hade varit där. :)

Hanna B said...

Jag såg på tv igår när Hugo var hos "er" och snackade i sin orangea tröja! "Bush är den minst intellektuella president i USA:s historia". Ajjemen.

egoegon said...

jag såg också, som hanna, hehe. gillat chavez starkt (det lilla jag vet om honom och hans politik) sen vi hade föreläsningar om mediernas inflytande på statskuppen i venezuela förut.

annaluna said...

Kul att folk såg på tv...men INTE orange tröja, den är alltid RÖD! Symboliserar hans politiska läggning!!!