Friday, March 23, 2007

Utflykten.

.
.........................Río de la Plata i horisonten.
Framåt eftermiddagen stoppade vi in våra fötter i flip-flopsen och tog pendeln till San Isidro. Vi hade hört ryktas att det fanns en strand där, eller så nära en strand man kan komma i Buenos Aires förorter (grus, stenar och förbjudet att bada-skyltar). Vi strosade runt bland lyxiga villor, blev myggätna från topp till tå, för att tillslut komma fram till floden och några stenar omringade av bilar där folk ägnade sig åt barnförbjudna saker. Det fanns nog egentligen ingen strand tror jag, eller så har jag en annan bild i mitt huvud av vad som är en strand, trots att jag är svensk (landet där isbjörnarna äter pingviner även fast de bor på motsatta poler, där det alltid är kallt, där alla är blonda vikingar och ingen kan prata spanska) Med lite Off nonchalant inkletat på fötterna passade vi på att njuta av all arkitektur och framförallt natur, innan maskinen på pendeltåget åt upp min biljett eftersom jag hade svettats sönder den i bakfickan.

15 comments:

moni said...

nej, jag har precis samma symptom som innan jag tog medicin: sover 3 h, vaknar, kan inte somna om, är helt slut nästa dag. det är ju därför jag tar den, för att kunna sova en natt igenom. den är inte beroendeframkallande! det är inte ens ett sömnmedel, utan ett antideprissivum som gör en trött. med harmlös menade jag att den inte har några biverkningar, förutom att du blir jävligt degig i kolan om du går upp för tidigt. alltså om du tar den för sent och den fortfarande verkar när du går upp.

annaluna said...

har inte alla mediciner biverkningar på ett eller annat sätt? Menar nu inte att det inte skulle vara bra att de finns, men ändå... Antideprissivum, är de inte beroendeframkallande? Detta är bara frågor, absolut inget påhopp...jag undrar verkligen. Läste igenom chatten på aftonbladet om detta och läste både att alla mediciner har biverkningar samt att de var bra, om vartannat.

Anonymous said...

Always a Blast reading you my dear, so much talent :) / B

storey said...

strand eller ej, jag hade gärna befunnit mig i ett land med flip-flopklimat idag. hade dock skippat själva flip-flopsen eftersom jag inte pallar att ha den där grejen mellan tårna.

flip-flops är för övrigt världens bästa substantiv.

annaluna said...

jag älskar flip-flops! Kunde inte heller ha dem tills i typ somras då jag hittade de bästaste bästa, nu är jag hooked.

nina said...

Off-sprayen funkar alltid, fast den luktar ju rätt starkt. Jag brukar inbilla mig att det är parfym. Fot- och benparfym.

Jag kunde inte heller ha flip-flops förut, men sen hittade jag ett par tiokronors på mataffären och de är helt fantastiska. En strand är inte en strand utan flippisar. :-)

annaluna said...

Länge leve off. Sedan jag bodde i Karibien är Off min bästa vän.

Nadia said...

åh vad härligt det ser ut! skulle vara trevlig med lite fresh air istället för kvävning i tunnelbanan för omväxlingsskull :)

annaluna said...

Nadia: Ja, men inne i Buenos Aires blir man förgiftad på en sekund av all smuts!! Inte konstigt att jag fick inflammation mellan hinnorna i ögat osv...hehehe...imorn ska jag och trängas på t-banan igen!

Carita said...

Fin bild :)
Nix, skriver inte samma blogg som på slamforumet i min caritas blogg :P

moni said...

nej de är inte beroendeframkallande! klart mediciner har biverkningar mer eller mindre, men inget som jag direkt märker. förutom min gamla "sovmedicin" som gjorde mig fet.

annaluna said...

Moni: Så bra att du ej märker av biverkningar!

Maggan said...

Kul att du hittat till min blogg!

moni said...

vaddå har maggan en blogg? eler är det en annan maggan? ;)

annaluna said...

Moni: det är "din" maggan!!! Hon har en mammablogg. Adressen står i hennes senaste blogg på Lunar.