Saturday, March 03, 2007

Evita Peron.

..............................................Kyrkogården i Recoleta.
Det är ganska sjukt egentligen att ha en kyrkogård som värsta turistattraktionen, men seriöst så fattar man ju på en gång varför. Har aldrig sett en sådan mäktig och häftig kyrkogård i hela mitt liv som den i Recoleta. Varje grav är som ett eget litet monument, ett litet hus med foton, statyer, likkistor i trä och små dikter. Efter många turer fram och tillbaka hittade vi till Evita Perons grav, som jag gav en puss från Bilal. Vi käkade mat på Carlitos bredvid kyrkogården som lätt hade den godaste maten jag ätit hittills i Buenos Aires - så för er som ska hit är det ett hett tips. Gick vidare till marknaden i Recoleta sedan, in i ett design-varuhus där jag köpte 5 espressokoppar för 30spänn sammanlagt, och nu väl hemma har vi för andra gången sedan vi kom hit köpt facturas som vi ska sitta och gotta oss med innan vi klockan 00 ska vara på hostall rocca för att äta empanadas och gå på bolichen (discot) Pacha.

9 comments:

Mamma said...

Ta det con calma på bolichen gullungar!

annaluna said...

mamma: tranquila, no te preo, somos muy buenas:)

moni said...

kyrkogård som turistattraktion? då skulle du se jim morrisons och oscar wildes gravar i cimetière du père-lachais i paris :) värsta asfina kyrkogården för övrigt också. och zentralfriedhof i wien är också en turistattraktion :) jag älskar kyrkogårdar, kan tänka mig att den du var på måste ha varit asfin, helt annorlunda än vad man är van vid liksom!

annaluna said...

ja, men det är ju sjukt att kolla på gravar!! Ylva har sett Jim Morriisons.men jg lovar, ingen kyrkogård är som Recoletas!!

Sussir said...

Kyrkogårdar kan vara rätt så annorlunda i andra länder. Den i Barcelona var rätt imponerande den med.. som små fack inne i ett berg. man såg själva "luckan" som var i glas. Den måste du kolla in sen. Jag ska förrästen till Barcelona några timmar i maj.. det blir att mellanlanda där då vi ska till Alicante. :) Och du ser så jäkla spinkig ut på det där fotot! Söta gumman. :)

Sussie said...

Sussir? ;) Haha

annaluna said...

spinkig? hehe...Dont think so! Bilder kan ljuga väldigt lätt. Jag tycker oxå kyrkogårdar är intressanta...men jag jag tycker fortfarande det är lite sjuk!

anki said...

Coolt att ha besökt Evita Perons grav!

Sandra said...

Det är spännande och fascinerande med kyrkogårdar tycker jag!