Saturday, March 24, 2007

sammanfattningen.

.
...............................Obelisken på 9 de julio.
När mina nio veckor börjar lida mot sitt slut i Buenos Aires sitter jag nu i solen på balkongen och lyssnar på demonstranterna som är på väg mot El Congreso. (Återigen: Är det karneval eller är det demonstration?)

Hur fan har två månader redan kunnat passera?

Efter att knapt ha sett Colonia eftersom jag var inflammerad mellan hinnorna i ögat och hade sönder glasögonen samma dag som jag drog till ögonkliniken, kunde jag några veckor senare sakta men säkert börja använda linser igen. Som enda bevis på att det någonsin varit fel i ögat har jag nu ett ärr där. Vi har varit i La Boca och sett Maradona-kopian bland de färgglada husen, druckit mate och terere, varit på marknaden i Recoleta och San Telmo, hängt på hostall vi inte ens bott på och spelat pingis, shoppat och ätit, gått tills fötterna värkt och suttit i vita skinnsoffor bland drogade ungdomar på disco, sett Hugo Chavez stå och predika i sin röda tröja och blivit nedsprutade med skum på karneval, varit assistent åt trollkarlen på Lavalle och fått lyckostenar av honom (dagen efter fick jag min ögoninflammation), gått runt i parker i Puerto Madero och Palermo, hostat in avgaser och trängts i tunnelbanan, läst böcker och kollat på säkert 100 filmer, lagt till med argentinska uttryck och ord, Ylva har pluggat spanska (och kommer fortsätta när jag åkt hem), jag har inte fått tjockare hår och därmed i rena paniken tagit en sax och klippt av flera centimeter, har pratat kanske 100 timmar på skype med Martin, längtat hem och inte längtat hem, tänkt och drömt, planerat och inte planerat, lärt mig nya maträtter och köpt nya skivor, upptäckt nya bloggar och lightläsk, ätit världens godaste glass på Freddo och dagligen gått över världens största aveny, har handlat brödet Bimbo på mataffären disco och ofrivilligt fått i mig facturas med grisfett, har lärt känna folk från andra länder och sagt hejdå till dem, har fått en ny lägenhet i Råsunda och en bättre position på jobbet, vi har åkt båt runt i deltat i Tigre och druckit terere den varmaste dagen någonsin sen vi kom hit, vi har hittat till floden i San Isidro och kollat på alla hus, hängt i Palermo Hollywood och fotat väggklotter, varit på konserter på Plaza de Mayo och Planetario, sovit hos Laura och lagat middag åt Ceratis trummis Sama som sedan på natten åt upp min glass jag hade gömt i frysen, vi har åkt taxi hit och dit, skrattat och gråtit, vi har sett Evita Perons grav och hängt mer i Recoleta, jag har raderat Laura från min msn-lista, hon som bjöd hit mig och sa att vi skulle åka till Punta del Este,Uruguay, Mar del Plata, hänga med Cerati och jobba som servitriser. My ass. Det närmsta jag kom var Colonia i Uruguay fyra dagar med syster, vilket i och för sig var mycket trevligt. Vi lyckades ta oss till Ceratis konsert, och efter att nästan ha kvävts av folkmassorna och ringt till Laura som inte svarade fick vi sedan veta att hon satt och drack champagne med bandet efter konserten. Min enda tröst är att Sama hade raggat upp en annan tjej och gjort Laura ledsen Sorry, men ibland är skadeglädje den enda sanna glädjen.
.
.
Buenos Aires, jag saknar dig redan.


15 comments:

Nadia said...

Vad härligt det låter och vad mycket du har hunnit med! Var inte ledsen för att du skall åka hem, du har ju så många vackra minnen att vårda.

Anonymous said...

Kul att jag finns med i din SAMMANFATTNIG. / B

Jenny said...

Ey, jag hatar också att åka från underbara platser. Du får se fram emot en sommar då vi kommer bo i samma stad!

annaluna said...

B-vad ska jag skriva? att jag sumpade det?

annaluna said...

Jenny-SKA DU BO I STHLM??? Det vore så kul att ses!!

foxy said...

Och jag SAKNAR dej mest min bästis !!!! Jag skulle verkligen önska vi bodde närmare. du får göra come back i Oslo :)

Sus said...

Trist med Laura.. :P hoppas du känner at resan varit bra trots allt.

egoegon said...

fan så trist med laura rent ut sagt. men det låter ju onekligen som att du haft det bra ändå.

Jenny said...

Yes, i sommar är jag Stockholms. Eller Stockholm mitt. Vi älskar varandra och jag har bott där varje sommar sen... en massa år tillbaka.

annaluna said...

JA, JAG HAR HAFT DET BRA!!!

Sussie; du behöver inte hoppas att jag haft det bra, det är bara att läsa mina bloggar så ser du att jag haft det superb!! ;)

Jenny; Stockholm är otrogen mot mig? Eller stor nog för oss båda? :)

Maggan said...

Vad härligt du verkar ha det! Kram!

Sandra said...

Shit vad fort två månader gått!!!!! helt galet! Trist med Laura!!:( Hur länge till stannar Ylva?

annaluna said...

Ylva stannar en månad till!!!

nina said...

Vilken bra sammanfattning! Det låter ju som att du haft det riktigt bra där.

Det är alltid en konstig känsla att lämna allt när man varit på ett ställe en längre tid, för allt har ju blivit så välbekant och "hemma".

Men Stockholm under vår och sommar låter faktiskt ganska fantastiskt det med. :-)

annaluna said...

Nina: Ja, Sthlm känns helt okej det med...men nu sista dagen är det lite...nostalgiskt. Hoppas du har det så bra i Costa Rica! Hur länge planerar du att vara där? Min nästa tripp är tänkt att gå dit...