Saturday, March 31, 2007

Kläderna.

Det är tragiskt när en tant med storlek 50 plockar på sig en tröja i Large (vilket motsvarar 40-42). Det är tragiskt när en annan tant ler åt att kjolen i storlek 48 sitter ganska bra men är en centimeter för stor, innan hon märker att hon inte dragit upp blixtlåset. Det är tragiskt när en mamma kommer in med världens sötaste unge i barnvagn som har blåmärken i ansiktet, och när han vinkar åt dig ser man ett stort brännmärke på handflatan. Det är tragiskt när en tjej provar en tröja i XL som man vet är väldigt stor i storleken för att man själv har small i den, och säger "oj ,den här modellen är väldigt liten i storlek". Det är tragisk när det kommer in stamkunder som inte ens vill handla utan bara kolla vad som kommit in i veckan, och utbrister "åh, så vacker" åt den fulaste blusen. Det är tragiskt när en unge kommer in och sparkar på provrumsdörren och den gravida mamman slår sin mamma två gånger i huvudet framför kassan och man vet inte vad man ska säga. Det är tragiskt att jag tänker fula tankar om minst hälften av mina kunder, men ändå alltid ler. Det är tragiskt att jobba i en klädbutik, så totalt oviktigt och ändå blir det så viktigt.
.

7 comments:

Jenny said...

Fint skrivet. Var jobbar du?

foxy said...

tragiskt att inte vi bor närmare varandra !!!!!

Gabba said...

bra SKRIVET!!!! mISS YOU!

annaluna said...

Jag jobbar som butiksansvarig (oh så flashigt det känns att skriva det) med en kollega i en klädbutik för damer... Ska dock fortsätta plugga i höst!!!

moni said...

aaaaah, jag längtar till efter examen då jag orkar använda hjärnan för att skriva så fina inlägg som du. men jag är ju helt trög och mosig efter allt studerande dagarna i ända...

Sus said...

Man möter på de flesta sorters människor inom serviceyrket... tyvärr måste jag säga.

annaluna said...

tack för alla komplimanger!!!